У Кіровограді відкрилася виставка претенденток на здобуття премії імені Паученка (ФОТО)

19.02.2019 11:09
image

В обласному центрі в музеї імені Олександра Осьмьоркіна відкрилася виставка робіт претендентів на здобуття премії імені відомого архітектора Якова Паученка сьогодні, 19 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, цьогоріч претендентками на премію в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» стали дві майстрині з Кіровоградщини – Людмила Кривенко та писанкарка Тетяна Стороженко. У номінаціях «Архітектура», «Геральдика та вексикологія» конкурсні матеріали не подавалися.  Для обох майстринь номінація на здобуття премії є дуже важливою подією.

image
image
image
image
image
image
«Я займаюся писанкарством більше 25 років. Все починалося з простих писанок, а зараз я працюю над більш складними роботами. Надихалася творчістю з дитинства, оскільки виросла у творчій родині і в мене є багато напрямків, в яких я працюю, але найближчим для мене є писанкарство. Номінація у цій премії для мене є честю і дуже важливою подією, адже це мистецтво, про яке мало хто знає, але, на щастя, воно зараз відроджується в Україні і мені дуже приємно, що саме мої роботи претендують на здобуття обласної премії», - каже майстриня Тетяна Стороженко.
«Я займаюся клаптиковим шитвом, печворком біля 10 років. Це моє хобі, яким я займаюся у вільний час, хоч за фахом я редактор. Мені подобається створювати красу, дуже полюбляю тканини, живопис тканин. Це дуже цікаво і велике значення має фактура тканин, їх відтінки, об’єм. Однією із знакових виставок, де я брала участь є виставка «Божоле» у Франції. Тоді з України брали участь лише два майстра. Але номінація на обласну премію для мене також дуже важлива, адже це визнання на місцевому, високому рівні. Я тут живу вже 50 років, тому для мене дуже приємно, що мої роботи цінують», -  говорить майстриня Людмила Кривенко.

Присутніх на відкритті виставки вітало керівництво облради та музею. Вручення премії лауреату відбудеться 21 березня – в день народження архітектора Якова Паученка.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1121