У Кіровограді відзначили річницю перепоховання Шевченка (ФОТО)

22.05.2019 08:14
image

В обласному центрі на площі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку відбувся захід з нагоди 158-ї річниці перепоховання українського поета Т. Г. Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева сьогодні, 22 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на мітинг зібралися близько сотні небайдужих містян, представники влади.

«Такі пам’ятні дати, як перепоховання Тараса Григоровича Шевченка – це не просто данина його пам’яті, як це було у перші роки його смерті. Це привід ще раз подумати над страждальною долею України на різних часових зрізах, усвідомити себе українцями на цій землі та звірити свої помисли з тим, як розбудовувати незалежну Україну, про яку мріяв свого часу Тарас Шевченко. День пам’яті поета співпадає ще з двома святами – це знайдення мощів Миколи Чудотворця і День народження Марка Кропивницького. Гадаю, що триєдине свято робить нас свідомими українцями на нашій землі», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR директор державного архіву Кіровоградської області Олег Бабенко.

Для гостей заходу виступали вихованці кіровоградського музичного коледжу та зведений хор у супроводі симфонічного оркестру. Присутні вшанували пам'ять українського поета покладанням квітів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1437