У Кіровограді визначили кращу медичну сестру

12.06.2018 14:07
image

В обласному центрі у академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького пройшов конкурс "Медична сестра року" сьогодні,  12 червня,  інформує медіапортал DOZOR.

Так,  за звання змагалися 5 медпрацівників: Галина Зубарєва (пологовий будинок №1) Галина Зубарєва, Радіон Круц (Центральна міська лікарня), Ірина Сільман (Поліклінічне об'єднання міста Кіровограда), Наталія Сєник (міська лікарня швидкої медичної допомоги) і  Вікторія Соболь (Центр первинної медико-санітарної допомоги №1).  

Підтримати медпрацівників прийшли сотні жителів міста.

«Я прийшла сюди з мамою підтримати її подругу,  яка брала участь у конкурсі.  Все було дуже захопливо, але найбільше мені сподобалася останній етап конкурсу, коли учасники показали себе з творчого боку. Мабуть, суддям було тяжко обирати когось кращого у цій частині конкурсу», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR студентка 1 курсу ЦНТУ Анна Ковальчук.

Загалом конкурс складався з трьох етапів: візитівки,  теоретичної і практичної частин. Так, під час першого етапу конкурсу учасники презентували себе та заклад, який представляють. У теоретичній частині кожен учасник витягував конверт із номером блоку питань: одне теоретичне і три тестові, на які вони давали стислу і чітку відповідь. У практичній частині кожен учасник показав процес підготовки крапельниці для введення розчину.

Також у медичних сестер було завдання надати медичну допомогу пацієнту. А останнім етапом конкурсу стала творча програма "Медик майбутнього", під час якої учасники показували сценки, пов’язані з медициною, вокальні та хореографічні номери.  В результаті звання «Медична сестра року» стала Наталя Сєник. Друге місце виборола Ірина Сільман,  а третє - Вікторія Соболь.  

Переглядiв: 2620