У Кіровограді визначили «найпрозоріші» медичні заклади

22.02.2017 10:41

 image

У Кіровограді визначили два медичні заклади, які найчастіше використовували систему «Прозоро» для закупівель. Про це сайту DOZOR повідомили у Кіровоградському обласному відділенні ЛЖВ.

За моніторингом аналітика Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Олени Дмитренко, заклади охорони здоров’я обласного центру станом на 22 лютого провели 170 тендерів, з яких 141 – успішно завершених на загальну суму 44,6 млн. грн. Із 141 завершених тендерів, лише 28 закупівель – це конкурентні торги, решта 92 – процедура звітування про проведену закупівлю та 21 – за переговорною процедурою.

За інформацією, найактивніше використовували систему «Прозоро» Центральна міська лікарня, яка здійснила 41 закупівлю та пологовий будинок, який провів 33 закупівлі.

- Можна зробити висновок, що у випадку закупівель до 200 тис. грн. лікарні обирають процедуру звітування замість проведення допорогів. Хоча, як показує практика, у результаті проведення конкурентних торгів існує можливість заощадження коштів, - підсумовує Олена Дмитренко.

Фото profspilka.kiev.ua

Переглядiв: 933