У Кіровограді влаштували перегони швидкісних дронів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

07.10.2017 14:19
image

У Кіровограді на базі Кіровоградської льотної академії НАУ розпочалося дводенне свято дронів та фінальний етап чемпіонату України з Дрон-рейсингу сьогодні, 7 жовтня. Про це повідомляє DOZOR.

Розпочався захід з виступів оркестру академії та виступів аматорських та професійних вокальних колективів. Також на стадіоні «Ікар» проводяться майстер-класи з управління дронами від компанії Drone.Ua.

За словами начальника льотної академії Сергія Неділька, заходи, присвячені безпілотникам,  планують зробити традиційним.

«Паралельно з чемпіонатом з дрон-рейсингу ми провели семінар, який був присвячений дронам. У ньому брали участь більше 200 учасників, зокрема, доктори та кандидати наук, підприємці, які причетні до використання безпілотників. Сьогодні наше місто і представники з усієї України, які тут присутні, побачать, як швидко у нас йде розвиток новітніх технологій, ми входимо в еру безпілотників», - зазначив Неділько.
«Сьогодні ми привезли з собою 10 дронів. Дрон-рейсинг – це вид спорту, який знаходиться на стадії зародження. Йому два-три роки всього. Великі компанії та відомі бренди починають підтримувати його і це дає поштовх виробникам та учасникам змагань. Це спорт майбутнього. Він буде змінюватися на кожному окремому етапі, але те, що ми бачимо зараз – це вже справжній спорт. Але річ не лише у спорті, дрони – це не іграшки. Наразі вони активно використовуються різноманітними підприємствами. А Кіровоградщина відома фермерськими господарствами, які користуються дронами, щоб моніторити поля. Вартість такої техніки для сільгосппотреб – від однієї до п’яти тисяч доларів», - розповів у коментарі сайту DOZOR засновник компанії Drone.Ua. Валерій Яковенко.
«Я сюди приїхав з Одеси, аби взяти участь у змаганнях. Займаюся цим видом спорту три місяці.  Почав дізнаватися більше про цей вид спорту і самостійно зробив дрон. Займатися дрон-рейсингом складно тому, що потрібно знати основи електроніки, електротехніки, бути комп’ютерно грамотним та вміти паяти, щоб підлаштувати дрон під конкретний політ. Я вважаю, що безпілотники - це техніка майбутнього», - каже інженер Денис Перевозчиков.

За інформацією, свято дронів триватиме до 18:00.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2172