У Кіровограді зареєстрували більше 300 випадків вітряної віспи

17.03.2019 10:30

В обласному центрі з початку роки зареєстровано 367 випадків захворювання на вітряну віспу. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

«З початку року в області зареєстровано 918 випадків захворювання на вітряну віспу. За минулий рік зареєстровано 3397 випадків. Така висока захворюваність є відносною, оскільки на неї не впливає імунізація, а вакцинація від вітряної віспи не включена до  календаря профілактичних щеплень. Вакцинація може бути лише рекомендованою. Що стосується Кропивницького, то аналізи епідемічної ситуації на захворюваність вітряною віспою, порівняно з аналогічним періодом минулого року показали зниження показника захворюваності майже на 70%. На сьогодні у Кропивницькому зареєстровано 367 випадків вітряної віспи, а торік за цей період було 527. Серед захворілих 320 – діти,  а також 47 дорослих, які мали контакт із хворими дітьми та раніше не хворіли на вітряну віспу», - розповіла Оперчук.

За словам фахівця, випадки захворювання зафіксовані у 63 закладах освіти обласного центру. З них 30 – у дитсадках,  29 – загальноосвітніх школах та 4 – у інших закладах.  Надія Оперчук наголошує, що після перенесення хвороби у дитини виробляється стійкий імунітет до хвороби, тому повторне зараження фактично не відбувається.

Переглядiв: 1310