У Кіровограді збирають кошти для лікування малюка, який проковтнув батарейку  (ФОТО)

20.08.2018 13:07

В обласному центрі збирають кошти для  однорічного Артема Савченка, який у червні проковтнув батарейку-таблетку і в результаті отримав серйозні проблеми зі здоров’ям. Про це медіапорталу DOZOR повідомила мама хлопчика Яна Савченко.

Так, подія сталася у червні. Мати малюка знаходилася у справах за містом, за ним доглядав батько.

«Артем грався з іграшками, а чоловік готував суміш. Потім Артем побіг до тумбочки, де лежать зарядні пристрої і навушники. Коли чоловік підбіг, то побачив, що малюк давиться. Після цього вони поїхали до лікарні. Чоловік подумав, що наш син проковтнув вакуум від навушника і сказав це лікарю. Лікар оглянув горло і сказав, що немає нічого страшного і вакуум вийде природнім шляхом. Але згодом виявилося, що це була  батарейка-таблетка.  Під час операції лікарі не змогли дістати батарейку через набряк у стравоході. Лікар сказав, що батарейка була заряджена і дала електроліти, що призвело до плавлення тканини, після чого утворився великий отвір у стравоході. Всі ці викиди пішли на ліву легеню, тож сину  поставили дренажі. Нас направили до Києва у клініку «ОХМАТДИТ» в реанімаційне відділення», - розповіла мати хлопчика.

Після цього випадку  малюк захворів на пневмонію, виник сепсис. Сьогодні Артему поставили стент у стравохід, лікарі стверджують, що є позитивна динаміка, але стан хлопчика все ще тяжкий.

«Мені одразу лікарі сказали, що ми тут надовго, на декілька місяців, а, можливо, і довше. Сам процес  реабілітації триватиме декілька років і невідомо, скільки потрібно коштів для повного одужання Артема», - додала Яна Савченко.

Усі бажаючі можуть допомогти хлопчику, переказавши кошти на розрахунковий рахунок ПАТ КБ «Приватбанк» ВБФ «Країна добрих справ» р/р 26006052643111 МФО 320649 УДРПОУ 40336389, призначення платежу: на лікування Артема Савченка. Телефон мами Артема: 0950364778 – Яна Савченко.

image
Переглядiв: 9751