У Кіровограді збирають підписи за збереження художнього салону

12.09.2018 13:39
image

Члени обласної спілки художників в петиції просять міську владу посприяти продовженню строку дії договору оренди приміщення художнього салону, який знаходиться на перехресті вул. Гоголя та Великої Перспективної. Відповідне звернення опубліковане на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

За словами автора петиції, голови обласної спілки художників Андрія Хвороста, художній салон, який знаходиться в одному приміщенні більше 40 років, є культурним осередком міста, де свої твори презентують відомі та молоді художники, але управління комунальної власності надіслало листи, де йдеться про намір не продовжувати договір оренди зі спілкою художників. 

«Наразі управління комунальної власності міської ради міста Кропивницького має намір не продовжувати строк дії договору оренди приміщення художнього салону з незрозумілих причин, про що вони направили листи. Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України вбачає у даних діях корупційну складову, що призведе до знищення у центрі міста осередку культури та мистецтва», - йдеться у тексті петиції.

Автор петиції Андрій Хворост звертається до представників влади міста, сподіваючись на продовження терміну дії договору оренди.

«Звертаємося до вас з проханням допомогти Кіровоградській обласній організації Національної спілки художників України та посприяти продовженню строку дії договору оренди приміщення художнього салону, щоб культурний осередок міста Кропивницького, де представлені роботи кількох сотень майстрів України та нашого міста, зокрема, мав змогу надалі розвивати культурну галузь обласного центру та покращувати його імідж», - пише Хворост.

Наразі петицію підтримало 175 жителів обласного центру. Долучитися до підтримки звернення щодо збереження художнього салону можна за цим посиланням.

Нагадаємо, в обласному центрі художній салон, що знаходиться на перехресті вул.Гоголя та Перспективної, можуть позбавити приміщення, в якому салон знаходиться понад 40 років.

Як повідомляв DOZOR, кіровоградські митці влаштували пікет на підтримку художнього салону. Учасники акції висловлювали недовіру до міської влади через попереджувальний лист від управління комунальної власності щодо можливого виселення салону з приміщення.  

Переглядiв: 624