У Кіровограді з’явиться потужний молодіжний центр

13.05.2019 12:47
image

У Кіровограді з’явиться багатофункціональний молодіжний центр обласного рівня, який надаватиме низку послуг для молодих людей віком до 35 років. Про це під час прес-конференції повідомив голова правління ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області» Дмитро Бабак сьогодні, 13 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, метою майбутнього молодіжного центру є мотивація громадських діячів. Кожна молода людина зможе дізнатися про громадські організації, які існують на території області, провести свої заходи тощо.

«Ми були на всеукраїнському форумі, на  якому побачили, як існують у нас по Україні молодіжні центри, які підсилюють молодіжну активність.  Тому ще минулої осені вирішили створити ініціативну групу , до якої залучили більше 20 громадських організацій, студентських рад,  які є рушійною силою у молодіжному секторі. Ми впевнені, що молодіжний центр – це та основа і базова необхідність для розвитку будь-якої молодіжної організації», - зазначив Дмитро Бабак.
image

За словами голови правління ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області», наразі розробляються нормативні документи для майбутнього центру. Заклад має запрацювати у приміщенні на вулиці Дворцовій.  Остаточне рішення щодо створення та фінансування такого центру мають прийняти депутати обласної ради під час сесії у червні.

 «Саме рішенням обласної ради буде прописана фінансова підтримка організації «Молодіжний центр Кіровоградської області». Це дасть можливість реалізовувати кроки щодо покращення і розвитку молодіжної політики у нас в регіоні.  Молодь – це не тільки старшокласники та студенти, це люди віком до 35 років – молоді родини, люди, які мають на меті отримати саморозвиток у професійній діяльності. І саме молодіжний центр надаватиме допомогу у цьому напрямку»,  - додала голова ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області» Олена Арутюнян.
За її словами, молодіжний центр створюватимуть згідно з типовим положенням, яке затверджене постановою Кабміну ще два роки тому. Незабаром заклад буде мати власне приміщення, штатний розпис, фінансування.
Переглядiв: 1758