У кіровоградських лікарнях презентували нове медичне обладнання (ФОТО)

22.12.2018 13:10
image

В обласній лікарні та кардіологічному диспансері презентували сучасне обладнання сьогодні, 22 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, на цьогорічну закупівлю обладнання для обласної лікарні витратили шість мільйонів гривень. 

«Ми є лікарнею третього рівня - високоспеціалізованим закладом, який приймає пацієнтів з важкими патологіями. Протягом цього року вдалося придбати дороговартісне обладнання для ендоскопічного відділення, завдяки якому лікар може взяти маленьку валізу і піти до будь-якого відділення для надання допомоги. Також ми маємо урологічне ендоскопічне обладнання, яке дає можливість уникнути значного травмування пацієнта,тобто з робити маленький розтин і провести діагностику нирок, сечового міхура і ендоскопічно прооперувати», - розповіла головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва.

Перинатальний центр обласної лікарні отримав чотири тахографи, які сприяють вчасному виявленню патології плоду. Апарат є гарною знахідкою, оскільки у це відділення надходить 80 % жінок із різноманітними патологіями - цукровим діабетом, пухлинами та захворюваннями нирок.

image
image
image
image
image

Крім того, представники обласної та міської влади відвідали обласний кардіологічний диспансер та відкрили катетеризаційну лабораторію, облаштовану аніографом німецького виробництва.

«Цей мобільний апарат допомагає пацієнтам із серцево-судинними патологіями. Ми придбали його за 10 мільйонів 508 тисяч гривень. У нас є також стаціонарний апарат, який функціонує з 2012 року. Сучасний ангіограф допоможе розвантажити наш основний апарат, оскільки по області у середньому трапляється 1 200 – 1 300 випадків інфаркту», - пояснила головний лікар диспансеру Ганна Сухомлин.

За словами Ганни Сухомлин, до обладнання надається ще ангіографічний стіл, який придбали за два мільйона. 

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1258