У Кіровоградській бібліотеці святкуватимуть «Андріївські вечорниці»

11.12.2017 13:05
image

В обласному центрі у бібліотеці для юнацтва проведуть святкування «Андріївських вечорниць» у середу, 13 грудня. Про це повідомляють організатори заходу, інформує DOZOR.

«Зазвичай, 13 грудня українці відзначають День святого Андрія Первозванного. Незважаючи на те, що це християнський святий, обряди й традиції цього дня сягають язичницьких часів. З усіх свят річного календарного циклу день Андрія Первозванного є одним із найтаємничіших, найцікавіших. Саме цього дня відбуваються заклинання й угадування майбутнього, ритуали з калитою, веселі гуляння та інші ворожіння», – пишуть організатори.

У програмі заходу концертна програма «Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці» за участі Імідж-центру «Ольга», аматорського драматичного колективу «Відродження» та вокального колективу «Мальви» Карлівської філії Солоківського сільського будинку культури об’єднаної територіальної громади Соколівської сільської ради; молодіжного театру «Палата №6»; КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості Кіровоградської міської ради».

Також будуть тематичні книжкові виставки, народні ворожіння, конкурси, майстер-класи та частування смаколиками.

Протягом свята буде діяти виставка-розпродаж на підтримку бійців, що знаходяться в зоні АТО (спільно з громадською ініціативою «Армія SOS»).

Dress-code цьогорічного заходу – вишиванка.

Початок заходу о 17.00. Вхід вільний.

 

Переглядiв: 1980