У кіровоградській лікарні п’ятеро новонароджених залишилися без батьків

19.05.2018 07:40
image

У дитячій обласній лікарні знаходиться троє новонароджених малюків, яких залишили батьки відразу після пологів. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як повідомили медіапорталу DOZOR у прес-службі міськради, служба у справах дітей працює над тим, щоб влаштувати малюків до Будинку Дитини.

«У Кіровоградській дитячій обласній лікарні знаходяться п’ятеро дітей, якими зараз займається служба. Ці діти потребують підтримки з боку держави, соціального та правового захисту. І на даний час служба у справах дітей діє у рамках чинного законодавства, щоб встановити їм статус дітей, позбавлених батьківського піклування, оскільки трьох дітей покинули батьки у лікувальних закладах, а ще у двох дітей, матері, на жаль, за станом здоров’я не можуть виконувати свої батьківські обов’язки. Ці дітки також мають право на те, щоб виховуватися в родині. Тому служба у справах дітей проводить відповідні заходи, щоб влаштувати дітей до обласного Будинку дитини і надалі влаштувати їх до прийомних сімей чи на всиновлення, як дозволяє нам чинне законодавство», - повідомив головний спеціаліст відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Ігор Горін.

Як повідомив протоієрей Спасо-Преображенського собору Андрій Бобрик, наразі над дітьми вже звершили Таїнство хрещення. 

Переглядiв: 19943