У кіровоградській лікарні відкриють інсультний центр

26.01.2017 14:52

imageНа базі Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги (№4) через кілька місяців має запрацювати інсультний центр. Про це повідомляє DOZOR.

Як зазначила у коментарі сайту начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук, відкриття центру має відбутися у другому півріччі 2017 року.

«Інсультний центр на базі лікарні швидкої допомоги відкриється у другому півріччі. Наразі ми працюємо над документами, які стосуються саме цього медзакладу. До нього будуть потрапляти всі, у кого трапиться інсульт. Зазвичай такі хворі прибувають «швидкою», проте заклад прийматиме і тих, кого привезуть, наприклад, родичі», - зазначила чиновниця.

Головний лікар Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги Валерій Скороход у коментарі сайту DOZOR повідомив, що інсультний центр буде розрахований на півсотні пацієнтів, а вартість проекту складає – 2 мільйони гривень. Кошти виділені з міського бюджету.

 «Інсультний центр – дуже необхідний для нашого міста, оскільки надзвичайно важливо, щоб пацієнти відразу зі «швидкої» потрапляли в руки фахівців, які можуть надати необхідну допомогу. Зараз пацієнтів з інсультом відвозять у третю лікарню, проте лікарів на всіх там просто не вистачає. Тому і виникла потреба у створенні інсультного центру, де буде необхідне медичне обладнання, щоб не возити важкохворих пацієнтів по місту для обстеження, а робити це на місці»,  - пояснює Скороход.
«У нашій лікарні швидкої допомоги звільнився інфекційний корпус, зараз у ньому проходить капітальний ремонт під інсультний центр. Заклад буде розрахований на 50 лікарняних ліжок, у кожній палаті розміщуватиметься  від двох до чотирьох хворих, щоб було комфортно. Працюватимуть у ньому фахівці 3-ї міської лікарні. Загалом, на створення цього закладу з міського бюджету виділили 2 мільйони гривень, але цього може не вистачити», - розповів головний лікар.

Валерій Скороход не виключає, що відкриття інсультного центру відбудеться раніше – вже навесні цього року, додаючи, що це залежить від ходу капітального ремонту приміщення.

Фото bug.org.ua

Переглядiв: 1593