У кіровоградській лікарні жінці видалили 17-кілограмову пухлину (ВІДЕО)

27.09.2017 12:37

Пухлину вагою в понад 17 кілограмів видалили 61-річній пацієнтці у Кіровограді. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, інформує DOZOR.

За інформацією, жителька Кіровоградщини Людмила Терещенко прожила з гігантською пухлиною у яєчнику  протягом 20 років. Пухлина почала тиснути на внутрішні органи,  блокувала роботу серця заважала ходити.  Хвора навіть не могла лежати.

Після складного хірургічного втручання жінка позбавилася понад 30 кілограмів пухлини та рідини, яка знаходилася навколо новоутворення. На таку складну операцію наважилися лише в одній лікарні обласного центру. Через пухлину центр тяжіння змістився і жінка вчиться ходити.

«Скільки я ходила з цією бідою, усі лікарі відмовлялися видаляти пухлину, через великі розміри та мої проблеми з серцем. І ось, я потрапила до людей, які повернули мене до життя», - каже хвора Людмила Терещенко.

Операція тривали протягом двох годин. За операційним столом працювало одразу четверо хірургів. Таку гігантську пухлину лікарі бачили вперше. Після одніє операції, на жінку чекала ще одна – на серці. Але після видалення пухлини проблеми з серцем минули.

Переглядiв: 1569