У Кіровоградській міській раді сказали, скільки нарахували безпритульних собак

31.07.2017 13:25
image

В обласному центрі протягом трьох днів нарахували 1469 собак. Про це  у коментарі сайту DOZOR повідомив помічник міського голови Андрій Лейбенко сьогодні, 31 липня.

Так, за інформацією з сайту організації Animal-id, яка контролювала підрахунок, у місті більше «дівчаток» – 54%, серед них лише 22,88% стерилізовані.

«Ці дані ми будемо враховувати у програмі зі стерилізації собак. Тобто визначимо, скільки коштів нам треба буде виділяти. Наступним етапом буде планування роботи з обліку домашніх тварин. У жовтні ми плануємо провести повторний підрахунок. Як показує практика, варто робити підрахунок двічі на рік, але, враховуючи, що ми рахували вперше, то проведемо контрольний підрахунок восени», – розповів Андрій Лейбенко.

Нагадаємо, 28 липня у місті стартував підрахунок безпритульних собак. Підрахунок вестимуть щонайменше 13 волонтерів протягом трьох днів. Як розповідає представник українського осередку Міжнародної системи ідентифікації тварин Марта Копач, реєструвати собак будуть у спеціальному додатку для смартфону з 7.00 до 9.00 ранку.

image

 

image
Переглядiв: 1198