У Кіровоградській міській раді з'явиться новий формат даних 

08.06.2017 06:30
image

У  Кіровоградській міськраді відбувся тренінг про відкриті дані,  у середу,  7 червня,  інформує DOZOR.

Під час заходу тренер з відкритих даних Світлана Литвиненко розповіла посадовцям про те, як на практиці втілити постанову кабміну №835, яка зобов'язує інформацію про діяльність виконавчих органів публікувати у відкритих форматах даних. За її словами, наразі більша частина інформації на сайті міської ради - це не структурована публічна інформація, яку громадяни мають обробляти вручну. Для кожного типу інформації передбачений свій формат, який зручно використовувати.

До відкритих даних належать відомості про структуру управлінь, підприємств, річні плани закупівель, звіти про надходження і використання бюджетних коштів, про розгляд інформаційних запитів, переліки об'єктів комунальної власності, земельних ділянок, перевізників, розповсюджувачів реклами тощо.
Зокрема, ці дані виконавчі органи повинні опублікувати на порталі data.gov.ua.
Як повідомила керівник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення Оксана Бабаєва, наразі на підписі у міського голови знаходиться розпорядження, за яким усі виконавчі органи мають зареєструватися на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних та почати публікацію наборів відкритих даних на цьому порталі, а також на сайті міськради до 25 червня.

Переглядiв: 998