У Кіровоградській обласній лікарні відкрили четверте інфекційне відділення

20.11.2020 08:21
image

У Кіровоградській обласній лікарні відкрили четверте інфекційне відділення для лікування хворих на коронавірусну інфекцію 18 листопада. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила головний лікар закладу Лариса Андреєва.

«У нас уже чотири інфекційних відділення, які займаються лікуванням цих пацієнтів. І це відкрите відділення не резервне. На жаль, ситуація поки не стабілізується. Зараз починаються сезонні захворювання, плюс грип, респіраторні захворювання. Так стабільно кожного року. Але у зв’язку з тим, що на сьогоднішній день ця інфекція розповсюдилася у райони та села, ми відкрили це відділення», - пояснила Лариса Андреєва.

За словами головного лікаря, перші два пацієнти прибули у нове відділення одразу після генерального прибирання та кварцування приміщення. Це відділення розгортається на 30 ліжок, з них 5 – ліжка для інтенсивного лікування хворих. Вони обладнані кисневими концентраторами та апаратами штучної вентиляції легень – обладнанням, яке допомагає у лікуванні хворих з тяжким перебігом коронавірусної інфекції.

image
Переглядiв: 2639