У Кіровоградській ОДА повідомили подробиці реставрації будівлі Нацбанку

20.04.2021 14:19
image

У рамках реставрації будівлі Національного банку планується відновити усі приміщення до автентичного вигляду, а підвали використовувати для збереження фондів державного музею. Про це повідомляє прес-служба ОДА, інформує медіапортал DOZOR.

За словами директора департаменту культури й туризму облдержадміністрації Уляни, Соколенко, тут створять перший на Кіровоградщині Мистецький арсенал. На реставрацію будівлі передбачений 31 мільйон гривень.

«Оскільки приміщення тривалий час не використовувалося, це призвело до незадовільного стану покрівлі й інженерних мереж. У результаті відсутності належної гідроізоляції, стіни, стеля і ліпнина зазнали значних руйнувань. Наша ідея – відновити сі приміщення до автентичного вигляду. Тут є і потужні підвали, раніше це було банківське сховище. Під час великої реставрації ми плануємо використати підвали для збереження фондів державного музею – картини, предмети історії. Це буде потужне і широкоформатне приміщення», – розповіла Уляна Соколенко.

«Будівля Нацбанку є однією з шести банків-пам’яток архітектури в Європі, які не змінювали і не буде змінювати свій профіль», – додала директор департаменту.

 

Переглядiв: 508