У кіровоградській школі запровадили платні уроки по суботах

28.09.2017 07:16

В обласному центрі в школі №25 запровадили платні уроки для старшокласників. Про це у мережі Facebook повідомила мати одного з учнів Марія та додала фото "контракту" на цю послугу, інформує DOZOR.

За словами Марії, що заняття мають тривати три години щосуботи. Вартість -  900 гривень за перший семестр.

«Вивчатимуть математику та українську мову. За два предмети за перший семестр заплатили 900 гривень. Ці заняття не обов’язкові, але вчителі одразу зробили поділ між дітьми, хто займається, а хто ні, і оцінка відповідна. Заняття будуть проходити по суботах протягом трьох годин. Адміністрація говорить, що усе законно і за ці кошти оплачують зарплату викладачам. Ми віддаємо гроші у бухгалтерію, і коли усі бажаючі оплатять, сказали, що дадуть квитанцію», – розповіла мати десятикласника Марія.

В управлінні освіти підтвердили, що така освітня послуга надається і запевнили, що це законно. Водночас, начальник управління освіти Лариса Костенко зазначила, що додаткові уроки організували через звернення батьків.

«Дійсно, за бажанням батьків надаються додаткові освітні послуги саме з підготовки до ЗНО. Це математика, англійська мова, історія України та українська мова. Для того, щоб повторити увесь матеріал, тому що школи не готують до ЗНО. У нас йде вивчення нового матеріалу. А дітям, щоб підготуватися, потрібно працювати самостійно. І от вирішили, щоб вони не працювали самостійно, вони організовуються в групи 15-20 осіб і повторюють матеріал за попередні роки на таких додаткових класних уроках. Це дозволено, є відповідний наказ, положення. З батьками укладається угода, є калькуляція і усе це законно. Кошти оплачуються на рахунок установи і далі вже заробітну плату отримають вчителі. Батьки визначили у який день будуть займатися, хочуть по суботах. В суботу наші вчителі також не дуже хочуть йти на роботу, батьки звернулися до директора і директор організувала таку освітню послугу. Якщо батьки не хочуть, вони не пишуть заяву і не перераховують кошти. От хай батьки навчаться приймати рішення та відповідати за них, тому що вони спочатку пишуть заяву, а потім кажуть, що їх примусили», – прокоментувала сайту DOZOR Лариса Костенко.
image
image
image
Переглядiв: 6164