У кіровоградському музеї презентували експозицію, присвячену війні (ФОТО)

23.10.2018 10:18
image

У Кіровограді в обласному художньому музеї презентували культурно-мистецький виставковий проект «Військово-польовий АРТ» сьогодні, 23 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, куратором і автором проекту є сержант поліції Павло Ротар. На виставці представлено більше трьохсот експонатів, зокрема, протитанкова керована ракета, комуфляж, гільзи, тубуси і сітки.

«Ідея щодо створення проекту в мене з’явилася у 2014 році, коли я прийшов у добровольчий батальйон. Протягом часу, коли знаходився в АТО, я збирав матеріали. Пізніше  був у пошуках майстрів, щоб втілити в життя свій задум. Я дякую майстрам Кіровоградщини, оскільки вони згодилися допомогти втілити цей проект, не знаючи мене», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Павло Ротар.
image
image
image
image
image

До проекту залучили понад дві сотні майстрів із різних областей України. З Кіровоградської області присутні роботи, зокрема, Сергія Марущака, Лариси Золіної, Лариси Гарбузенко, Дмитра Кудрі та Ірини Кудрявич.

«Ми приймаємо вже не перший десяток виставок і проектів такого напрямку. Завжди це дуже зворушливо. Ми живемо в тяжкі часи і стан сьогоднішніх подій практично відображається в тих проектах, які ми намагаємося чесно, правдиво і емоційно показати людям. Саме такий черговий проект сьогодні маємо честь приймати і відкривати», - зазначила директор художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова.

Після урочистої частини для всіх бажаючих Павло Ротар провів екскурсію щодо знахідок експонатів. 

«Я приємно вражений тим, що у нашому місті висвітлюють тематику війни. На мою думку, ніхто не має право забувати про те, що коїться у нас в країні, і за що на фронті гинуть воїни. Ця виставка в черговий раз нам показує те, що вони борються за мир і злагоду для нас. Незвичайним робить ці роботи те, що речі, які нагадують війну, розмальовані та навіть перероблені в іграшки для дітей», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Святослав Нікітін. 

За інформацією, виставка триватиме до 15 листопада.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 919