У кіровоградському педуніверситеті скоро може з’явитись "театральний факультет"

12.03.2017 12:29

image

У КДПУ незабаром навчатимуть майбутніх акторів театру. Про це сайту DOZOR повідомив директор Кіровоградського академічного обласного музично-драматичного театру імені Кропивницького Володимир Єфімов.
«Ми з Євгеном Васильовичем Курманом вийшли з цією пропозицією до ректора КДПУ - відкрити саме театральний факультет. Зараз вже пропрацьовується документація, ми тримаємо ситуацію на контролі. Скажімо так: закрутилось», - розповів Володимир Єфімов.
Директор театру додав, що навчати театральній справі студентів будуть актори театру імені Кропивницького, які мають відповідну освіту.
 
Ректор КДПУ Олег Семенюк у коментарі зауважив, що мова йде не про відкриття факультету, а про нову для вишу спеціальність «актор музично-драматичного театру».
«Це буде точно не факультет і ми ведемо розмову про те, що хочемо проліцензувати спеціальність. Ми хочемо поєднати спеціальність «музичне мистецтво» і «актор музично-драматичного театру»», - пояснив ректор.
Олег Семенюк додав, що документація вже фактично готова, проте пропозиції до Міносвіти ще не подавали через зміну назви вишу.
 
«Ми вже зараз готові подати заявку. Питання притримується у зв’язку з нашим перейменуванням. Ми чекаємо дозвіл міністра на зміну назви і тоді вже в папку «забиватимемо» нову назву навчального закладу. Бо якщо залишити стару, ми її завеземо, потім вийде наказ про перейменування, нам потрібно буде потім змінювати всі документи, зокрема, і ці. Якщо все буде нормально, ми до літа подамо заявку на відкриття додаткової спеціальності», - повідомив Олег Семенюк.
Нагадаємо, минулого місяця трудовий колектив Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка двома третинами голосів вирішив перейменувати навчальний заклад у Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка.
Фото kirkat.com.ua
Переглядiв: 3126