У Кіровоградському районі виник корпоративний конфлікт (ФОТО)

03.05.2017 10:20
image

У селі Бережинка Кіровоградського району виник корпоративний конфлікт між екс-керівником фермерського господарства ТОВ «Нива 2010», місцевим фермером Миколою Трибиненком та новим співвласником цього господарства Григорієм Скаленком, інформує DOZOR.

За словами колишнього директора підприємства Миколи Трибиненка, частину підприємства не продавали. Саму ж ситуацію екс-керівник прокоментував називає «актом  захоплення землі». Адвокат же нового співвласника стверджує, що його підзахисного незаконно не пускають на підприємство та не дають змоги працювати. 

«Як завжди люди хочуть продати двічі підприємство. Виявляється, що частину підприємства «Нива-2010» продали двічі з боргами.  Це приблизно 20 тисяч гектарів землі. Ті люди, які продавали нам його, на контакт не виходять. Новий співвласник товариства змушений викликати поліцію, подати відповідну заяву до правоохоронних органів. Зараз ми забезпечуємо чітке управління підприємством, згідно чинного законодавства. Корпоративний конфлікт має місце, але закон на нашій стороні. Наразі новий керівник пише заяву до поліції через шахрайство», - повідомив адвокат нового співвласника Сергій Регилюк.

На місце події прибула голова Кіровоградської районної державної адміністрації Алла Поліщук, яка в свою чергу зазначила, що дане питання має вирішуватися без створення соціальної напруги.

«Сьогодні о 12:00 у приміщенні Кіровоградської районної ради відбудуться збори фермерів району. Зібрання було до цього, всі покинули посівну, тому що аграрії вбачають у цьому факт рейдерського захоплення. Остаточне рішення з цього приводу буде приймати суд», - повідомила Алла Поліщук.
«Частину підприємства на початку цього року нам продала іноземна фірма. Наразі представники цієї фірми не виходять на зв’язок. Ми заключили усі договори та збиралися вести переговори з пайщиками, підіймати ставку оплати за пай з 3 до 9%. Також ми хотіли б привести до ладу дороги у Бережинці та вирішити проблему з водопостачанням. Через це ми прийняли рішення приїхати сюди та вирішити цю проблему. Я вважаю наше підприємство «Дніпромет» ошукали. Моє керівництво заплатило велику суму за частину підприємства, однак нам не дають тут працювати. Колишній директор «Ниви 2010» Микола Трибиненко різко відмовив нам у співпраці, хоча саме він запропонував нам продати дане підприємством з умовою, що посередником у продажі буде іноземна фірма. Ми на це погодились. Крім нас, співвласниками є два сини Трибиненка», - повідомив новий співвласник Григорій Скаленко.

Наразі представники обох сторін займаються складанням позовів до суду.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4872