У кіровоградському університеті представили наукові розробки (ФОТО)

18.05.2018 13:36
image

У Центральноукраїнському національному технічному університеті студенти вищих навчальних закладів представили свої розробки сьогодні, 18 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, у холі університету на виставці представники ЦНТУ презентували 3D-принтер.

”Ми на ньому друкуємо дуже багато для технічної творчості, систем освіти, для конструювання деталей. Ми зробили невеличкий генеральний верстат, який застосовується і у навчальному процесі, і у виставках. Надалі ми його удосконалимо і навчимо студентів робити щось цікаве”, - розповів декан механіко-технічного факультету ЦНТУ Андрій Кириченко.

Крім того, студенти льотної академії представили дрони та роботи, з якими виграли всеукраїнську олімпіаду з робототехніки.

”Ми представляємо льотну академію НАУ з дронами та роботами. Минулими вихідними їздили з ними на всеукраїнську олімпіаду з робототехніки та зайняли перше місце. Зараз просто хочемо показати всім бажаючим принцип їхньої роботи”, -  розповів студент 1 курсу ЛА НАУ Станіслав Вігуров.

Також розробкою роботів у ЦНТУ займалися учасники кафедри технологій машинобудування. Вони розробляють різні прототипи промислових роботів, які можна впроваджувати на виробництві або у тих галузях, у яких зараз виникає необхідність у робототехніці.

„Мій робот замінює роботу людини та обслуговує роботу станків. Тут передбачено все, завантаження та розвантаження деталей. Також є підняття руки, обертання, висування та захоплення. На розробку я витратив близько місяця” - зазначив студент механіко-технологічного факультету Павел Попруга.
”У нас тут представлена кафедра нашого університету, економічні, технічні розробки. Також присутні розробки Малої академії наук, льотної академії та представників педагогічного університету. Ми запрошували усіх, щоб вони розгорнули у нас виставку та представили свої досягнення у науковій сфері”, - розповів проректор ЦНТУ Олександр Левченко.
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 966