У кіровоградському університеті вивчатимуть французьку мову

21.03.2018 15:31
image

У Центральноукраїнському національному технічному університеті розпочалися курси інтенсивного вивчення французької мови. Про це сайту DOZOR повідомили у виші.

Так, в університеті вже другий рік поспіль  проводяться курси вивчення французької мови у рамках співпраці ЦНТУ із Федерацією обмінів Франція-Україна.

За словами  кооператора проекту Лариси Сало, цьогорічні курси інтенсивного вивчення французької мови  триватимуть два тижні. На курсах викладає волонтер із Франції Мішель Буісу. Випускники курсів отримають сертифікати та покращать свої шанси отримати стажування у Франції від Федерації обмінів Франція-Україна.

Співпраця університету із Федерацією розпочалася у грудні 2016 року. Навесні минулого року в ЦНТУ працювали перші курси інтенсивного вивчення французької мови, які читав професор університету Сорбонна Ів Валля. Влітку та восени минулого року четверо студентів – випускників цих курсів розпочали стажування за програмами FEFU.

Довідково:

Федерація обмінів Франція-Україна пропонує українським студентам, молодим науковцям або викладачам комплексні стажування чотирьох рівнів складності, від простого проживання у французькій родині з метою вивчення французької мови, до роботи на підприємстві у Франції або навчання у французькому вищому навчальному закладі. Також FEFU за допомогою «Асоціації іноземної французької мови Франція-Україна» організовує на базі українських партнерських навчальних закладів курси французької мови, які читають викладачі-волонтери із Франції.
«Асоціація іноземної французької мови Франція-Україна» має у власному розпорядження лише близько десяти викладачів-волонтерів, які ведуть курси французької в українських університетах.

image

Дар'я Серватюк

Переглядiв: 737