У кіровоградському виші знайшли порушень на чотири мільйони

22.03.2018 13:31
image

У Центральноукраїнському державному педагогічному університеті Володимира Винниченка під час ревізії виявили фінансові порушення на 4,2 мільйони гривень. Про це сайту DOZOR повідомили у Держаудитслужбі Східного офісу.

Так, порушення, які призвели до втрати 1,6 мільйонів гривень, виявили за трирічну діяльність університету

Зокрема, через укладання договорів зі студентами контрактної форми навчання, які вступали до університету протягом 2015-2016 років за вартістю послуг для вступників 2014 року, університет недоотримав надходжень на суму 717 тисяч гривень. Також встановлено, що колишні студенти, які отримали адресну грошову допомогу, але звільнилися, не відпрацювавши передбаченого законодавством терміну (3 роки), не повернули зазначених коштів до бюджету. Це призвело до недоотримання бюджетом понад 42 тис. грн.

За рахунок коштів загального фонду в університеті провели оплату комунальних послуг та енергоносіїв, спожитих під час надання послуг з платного навчання. Це призвело до покриття видатків спеціального фонду за рахунок коштів загального фонду на суму 628 тисяч гривень.  Також аудитори виявили незаконні витрати на оплату праці та понаднормове списання товарно-матеріальних цінностей на 181 тисяч гривень та оплату капітального ремонту будівлі навчального корпусу без проведення процедури закупівлі на 1,5 мільйони гривень.

Зараз матеріали ревізії передали  Служби безпеки України.  Через порушення законодавства з фінансових питань на двох посадових осіб університету складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Переглядiв: 1667