У кожного 20-го жителя Кіровоградщини, який взяв участь у безкоштовному обстеженні, виявили злоякісну патологію

07.10.2017 11:27
image

У безкоштовному  медичному огляді та консультуванні, яке минулого місяця проводив Український центр томотерапії, у кількох районах Кіровоградщини було обстежено 750 жителів. Про це у інтерв’ю сайту DOZOR повідомив головний лікар Українського центру томотерапії Сергій Одарченко.

«Огляд передбачав високоякісне УЗД, мамографію, гінекологічний огляд. У такий спосіб було обстежено близько 750 пацієнтів. Під час огляду сімейні лікарі провели анкетування кожного обстежуваного. Анкета складалася із запитань, які дозволяють запідозрити онкохворобу. Наприклад, чи були випадки раку у найближчих родичів? В результаті з'ясувалося, що близькі родичі 60% опитаних сімей хворіли на рак. А в кожного 20-го пацієнта було виявлено злоякісну патологію на ранніх стадіях», - зазначає Сергій Одарченко.

За словами головного лікаря, щороку  в усій Україні і на Кіровоградщині зокрема рівень захворюваності зростає. У  нашій області спостерігається найгірша статистика захворювань на злоякісну патологію. Якщо в середньому по країні онкозахворюваність становить 372 особи на 100 тис. жителів, то в Кіровоградській області - 450,3 на 100 тис. А показник смертності від раку у нас дорівнює 213 осіб на 100 тис. населення.

За словами Сергія Одарченка, причин виникнення онкологічних захворювань багато, зокрема проживання на екологічно забруднених територіях.

Детальніше про профілактику та вартість онкопрофогляду читайте у матеріалі DOZOR.

 

Переглядiв: 1136