У Кропивицькому учасник АТО лікує туберкульоз за інноваційним дослідженням

20.10.2021 11:00

Учасник АТО з Кіровоградщини отримує лікування від туберкульозу за інноваційним дослідженням. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в  БО “100 відсотків життя. Кропивницький».

Так, у Кіровоградському обласному фтизіопульмунологічному медичному центрі (колишня назва – обласний протитуберкульозний диспансер) запропонували лікування за інноваційним дослідженням BРаL. Простіше кажучи: замість 12-18 місяців лікування туберкульозу, буде 6 місяців. Кіровоградська область - одна з небагатьох областей, які змогли долучитися до участі в даному дослідженні завдяки проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), впроваджується РАТН.

- Клієнти, у яких лікарсько-стійкий туберкульоз мають можливість отримувати лікування новими протитуберкульозними препаратами режимом BРаL. Клієнта було обстежено перед початком лікування, а потім, за його згодою, направлено до державної установи «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України». Він отримав безкоштовну госпіталізацію, лікування та обстеження. А також безперебійне забезпечення протитуберкульозними препаратами на увесь курс лікування, щомісячний моніторинг за лікуванням. Організація «100 відсотків життя. Кропивницький» компенсує вартість проїзду до Києва і у зворотньому напрямку. Я надаю клієнту соціальний супровід. Також суттєва допомога для Степана та інших клієнтів, яких ми супроводжуємо в цьому проєкті, - це сертифікати на отримання продуктових наборів, адже розуміємо необхідність якісного харчування у боротьбі з захворюванням, - розповідає соціальна працівниця проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який фінансується USAID, впроваджується РАТН Анна Шевченко.
Переглядiв: 528