У кропивничанки, яку позбавили прав на трьох дітей, відібрали ще двох

30.10.2019 09:06

У жительки будинку на вулиці Чорновола можуть відібрати двох синів 4 та 1,5 років. Причина – у зловживанні алкоголем та невиконанні обіцянок про виправлення. Про це повідомила начальник міського управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, раніше кропивничанку вже позбавили батьківських прав на трьох старших дітей. Наразі готується позов щодо позбавлення прав і на молодших, які обстежуються у лікарні для визначення їх стану здоров’я.

«У ніч з 28 на 29 жовтня спільно з працівниками поліції управління з питань захисту прав дітей здійснило вилучення дітей з даної родини. Діти перебували у жахливих умовах, вони голодні, матір з ознаками алкогольного сп’яніння. Тривалий час її намагалися розбудити, вона не чула, а двері були відчинені, тому була створена загроза їх здоров’ю та життю. Дітей влаштували до лікарні для їх обстеження», - повідомила Тимоховська.
image

За словами посадовця, ця родина давно перебувала на обліку в управлінні. Про батька дітей нічого не відомо, жінка є матір’ю-одиначкою.

«Матір цих дітей вже позбавлялася батьківських прав відносно трьох дітей. Відносно старшого хлопчика також подавався позов про відібрання, але судом апеляційної інстанції було прийнято рішення про повернення дитини в родину. Наразі ми готуємо позов про позбавлення батьківських прав, оскільки превентивні заходи на неї вже не впливають, вона періодично вживає алкоголь», - додала посадовець.

За словами жінки, у разі позбавлення батьківських прав, двох синів жінки намагатимуться влаштувати у родини. Троє старших дітей вже влаштовані і не мають жодних зв’язків з рідною матір'ю.

Переглядiв: 4389