У Кропивницькому «Аеліта» відзначить своє 20-річчя масштабною ювілейною програмою (ФОТО)

28.06.2023 13:02

У Кропивницькому в Театрі Корифеїв відбудеться концертна програма з нагоди 20-річчя зразкового колективу - студії хореографічного мистецтва "Аеліта", засновницею якого є Олександра Ткаченко, у четвер, 29 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Сьогодні ж колектив проводить фінальні репетиції на сцені театру. Ювілейна програма складатиметься з двох відділень та благодійного аукціону.

«У першому відділенні наші гості побачать виставу «Непомітні» за мотивами сучасного українського автора Івана Байдака.  Цю виставу ми показували дуже багато разів: у Музеї мистецтв, там підтримали нашу ініціативу: ми танцювали у залі між картинами серед глядачів. Цю виставу ми показували і у Києві, і у Львові – в Музей мистецтв.  Вистава мала значний успіх. Ми не планували її показувати далі, адже наш соліст наразі в лавах ЗСУ. Втім ми подумали, що все ж варто нагадати про цю виставу знову, тож запросили актора театру Євгена Скрипника на головну роль. Тому спільно в тандемі глядачі побачать «Непомітних» знову», - розповіла засновниця та художній керівник колективу «Аеліта» Олександра Ткаченко.

Під час антракту відбудеться благодійний продаж картин, які створені дітьми: вихованцями «Аеліти» та освітнього простору «Smart Вулик». Кошти, виручені під час аукціону, спрямують на потреби військовослужбовців, які наразі оголосили збір на дрон.

«Друга частина – буде більш ювілейною, концертною. Тут можна буде побачити  дитячий склад колективу, танцюватимуть діти віком  від трьох років, а також випускників колективу. Ми відродили наші хореографічні номери з 2010 року. Збирали їх потроху з наростанням до 2023», - каже Олександра Ткаченко.

Наразі колектив «Аеліти» складається з сотні юних танцівників і танцівниць. Початок заходу о 18:00.

Переглядiв: 1837