У Кропивницькому незаконно продавали автомобілі, які передавали на ЗСУ з Польщі

22.06.2022 17:10

У Кропивницькому незаконно продавали автомобілі, які передавали на ЗСУ з Польщі. 35-річного жителя Волинської області, який підозрюється у злочині, затримали. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Так, у травні в обласному центрі автомобілі продали та незаконно отримали 16300 доларів.  Протиправні дії особи припинили співробітники управління Служби безпеки України в області, слідчого управління поліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Встановлено, що представник громадської організації під час воєнного стану продавав легкові та напіввантажні автомобілі, отримані з Польщі в якості гуманітарної допомоги для ЗСУ. Мова йде про автівки Volkswagen Touran, Hyundai Santa FE та KIA Sorento.

Під час  досудового розслідування особі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 5540