У Кропивницькому обрали запобіжний захід водію, який підозрюється у смертельній ДТП

01.09.2023 13:30

У Кропивницькому обрали запобіжний захід водію, який підозрюється у смертельній ДТП на території Смолінської об’єднаної територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області – тримання під вартою без права внесення застави. Запобіжний захід обрав Ленінський районний суд, інформує медіапортал DOZOR.

За версією слідства, 26 серпня близько 23:00 підозрюваний, рухаючись на легковому автомобілі «Skoda Fabia» транспортному засобі  на 630 км автомобільної дороги М-30 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» зі сторони міста Кропивницький в напрямку смт. Новоархангельськ на території Смолінської об’єднаної територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області, грубо порушуючи вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР, через наявний стан алкогольного сп’яніння та відсутність достатніх навичок водіння, позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок свого руху, та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

Підозрюваний, не впоравшись із керуванням, без нагальної на те потреби, не пов’язаної із забезпеченням безпеки дорожнього руху, змінив напрямок руху керованого ним легкового автомобіля та виїхав на смугу зустрічного руху. У цей час, у зустрічному напрямку в межах своєї смуги, рухався легковий автомобіль «Skoda Octavia Tour», під керуванням громадянина, з яким у подальшому на відстані 2 м до правого краю дороги (краю асфальтного покриття), тобто на смузі руху легкового автомобіля «Skoda Octavia Tour» відбулося зіткнення транспортних засобів. Водій «Skoda Octavia Tour» громадянин М. загинув на місці ДТП, малолітній пасажир вказаного транспортного засобу 2015 року народження отримала тілесні ушкодження від яких 27.08.2023 померла під час доставлення до медичного закладу – КНП ««Обласна клінічна дитяча лікарня» Кіровоградської обласної ради.

Переглядiв: 583