У Кропивницькому планують ввести тимчасові правила пропускного режиму до міської ради

17.08.2023 12:02

У Кропивницькому планують ввести тимчасові правила пропускного режиму до будівлі міськради. Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті КМР, інформує медіапортал DOZOR.

Так, правила поширюються на працівників та депутатів, а також членів виконкому міськраді, відвідувачів, працівників екстрених служб, інших медичних, аварійних служб (швидка медична допомога, поліція, пожежна охорона тощо), іноземні делегації (групи), окремих іноземців.

За проектом рішення, пропускний режим установлюється з метою забезпечення належної роботи та підтримання порядку, збереження матеріальних носіїв секретної інформації та цінностей, недопущення безконтрольного проходу, проникнення до приміщень (у тому числі режимних) сторонніх осіб, несанкціонованого витоку інформації, викрадення документів, майна, забезпечення особистої безпеки працівників та депутатів Кропивницької міської ради, інших осіб, які працюють у приміщенні адмінбудівлі міської ради та дотримання вимог громадського порядку.

Зокрема, в адмінбудівлі планується встановити два пости охорони. Працівники комунального підприємства „Управління будинками Кропивницької міської ради” допускаються до адмінбудівлі міської ради за службовими посвідченнями, виданими цим підприємством.

 Депутати Кропивницької міської ради, члени виконавчого комітету Кропивницької міської ради, керівники та працівники підприємств, установ, організацій, закладів, що належать до комунальної власності Кропивницької міської територіальної громади, допускаються до адмінбудівлі міської ради за службовими посвідченнями, виданими відповідними установами.

Представники засобів масової інформації допускаються до адмінбудівлі міської ради за посвідченнями штатного або позаштатного журналіста чи оператора. Супровід цих осіб по адмінбудівлі міської ради здійснюється керівником відділу по роботі із засобами масової інформації Кропивницької міської ради.

Також особи з правом входу за службовими посвідченнями допускаються до адмінбудівлі міської ради за пред’явлення при вході працівнику служби охорони посвідчення у розгорнутому вигляді. 8. Іноземні делегації, групи та окремі іноземці допускаються до адмінбудівлі міської ради з дозволу міського голови (визначеної ним відповідальної посадової особи). Їх супровід по адмінбудівлі міської ради здійснюється представником відповідного виконавчого органу міської ради, який несе особисту відповідальність за організацію їх прийому.

 У разі відвідування особою адмінбудівлі міської ради працівник служби охорони повідомляє за відповідним номером телефону представника виконавчого органу міської ради, уповноваженого на розгляд питання, з якого звернулась особа, та запрошує його на перший поверх адмінбудівлі міської ради для надання роз’яснень особі у місці, визначеному для прийому громадян.

 У разі проведення в адмінбудівлі міської ради нарад, семінарів, інших заходів, проходження особами практики чи стажування працівники виконавчих 3 органів міської ради, відповідальні за проведення зазначених заходів, надають на пост служби охорони списки відповідних осіб. Допуск цих осіб до адмінбудівлі міської ради здійснюється у разі пред’явлення документа, що посвідчує особу, службою охорони після звірки даних документа, що засвідчує особу відвідувача, з даними, зазначеними у списку.

 У разі спроби входу особи (осіб) до адмінбудівлі міської ради без дотримання вимог цих правил та ігнорування законних вимог працівника служби охорони останній має право вжити до такого порушника (порушників) відповідні заходи впливу, передбачені чинним законодавством, та повинен негайно повідомити чергову частину управління поліції, директора комунального підприємства „Управління будинками Кропивницької міської ради” та керівництво міської ради для організації відповідного реагування.

Пропуск осіб до адмінбудівлі міської ради здійснюється в робочі дні згідно зі встановленим розпорядком роботи.

У проекті рішення вказано, що працівникам і відвідувачам забороняється входити до адмінбудівлі міської ради зі зброєю, боєприпасами і спецзасобами (за винятком працівників органів поліції, спеціального та фельд’єгерського зв’язку та у інших випадках, передбачених чинним законодавством).  Також в адмінбудівлю міської ради дозволяється прохід із жіночими сумочками, портфелями, папками, але якщо у працівника служби охорони є підозра щодо занесення до адмінбудівлі міської ради зброї, вибухівки, інших небезпечних речей та предметів, вони у ввічливій формі мають запропонувати  особі пред’явити ручну поклажу. У випадку відмови особа не допускається в адмінбудівлю міської ради.  

Переглядiв: 6333