У Кропивницькому погасили поштовий випуск марок з дитячими малюнками

01.06.2023 14:44

У Кропивницькому погасили благодійний поштовий випуск марок від Укрпошти «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього» до Міжнародного дня захисту дітей сьогодні, 1 червня. Про це повідомили у прес-службі облради, інформує медіапортал DOZOR. 

У конкурсі малюнків, які проводила Укрпошта у квітні, перемогла «Найзаповітніша мрія» Олександри Федорчук з Броварів. Марки створені за ескізами поданих на конкурс робіт.

«Двадцять п’ятий рік поспіль ми відзначаємо один з найважливіших днів у календарі – День захисту дітей. Зараз ми боремось за Світ, де не буде місця люті, терору і війні. Саме таку Україну показує малеча у своїх малюнках, надісланих на конкурс Укрпошті. Назва марки також надихає: «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього». Обласна рада і депутатський корпус працюють над тим, щоб наблизити «Найзаповітнішу мрію» маленької Олександри, щоб майбутні покоління жили гідно і щасливо!», - зазначив голова обласної ради Юрій Дрозд.

Тираж поштового блоку складає 135 тисяч примірників. Вартість маркового аркуша – 100 гривень, з них 40 гривень – це благодійний внесок.

Нагадаємо, День захисту дітей відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України від 30 травня 1998 року. Міжнародний день захисту дітей відзначається з 1949 року відповідно до ухвали Ради Міжнародної демократичної федерації жінок.

Переглядiв: 539