У Кропивницькому показали автотехніку з інших країн, переобладнану рятувальниками області (ФОТО)

28.02.2024 15:55

В обласному центрі показали автотехніку, передану з інших країн та переобладнану руками рятувальників. Про це повідомили у прес-службі ДСНС області, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, передані автівки не повною мірою відповідали необхідним технічним характеристикам. Тому у рятувальників виникла ідея переоблаштувати автівки під спецавтомобілі, яких вони потребували. 

До цієї роботи залучили рядових рятувальників, піротехніків, що як ніхто знаються на техніці. Усі технічні рішення були реалізовані з урахуванням їхніх пропозицій. Результатом такої роботи можна пишатися, адже за деякими технічними характеристиками переобладнані автівки перевершили типові зразки промислового виробництва.

Власними силами рятувальники зробили апгрейд піротехнічного авто, а також автомобілів водолазної станції, газодимозахисної служби, мобільної оперативної групи, пересувного пункту обігріву та автомобільної електростанції. Уся ця техніка нині вже пройшла бойове випробування та показала високі результати у роботі.

Також головний рятувальник області Віталій Миронюк додав, що силами особового складу виконали капітальний ремонт понад 40 автомобілів. 

Доклавши зусиль, рятувальники змогли значно заощадити кошти державного бюджету. За час реалізації ідеї щодо переобладнання гуманітарної техніки вдалося зекономити понад 100 мільйонів гривень. 

“Вже цього року плануємо переобладнати ще 6 автомобілів. Це амбітні плани, але ці машини нам вкрай необхідні. Ми вмотивовані і всі сили спрямовуємо на забезпечення надійного захисту наших громадян. Безпека людей понад усе, і вона варта будь-яких зусиль!” - зазначив Віталій Миронюк.  

Переглядiв: 324