У Кропивницькому показали прем’єру благодійної вистави «Золотий павучок» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

05.01.2023 20:12

У Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок відбувся прем’єрний показ благодійної вистави «Золотий павучок» сьогодні, 5 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Казкова, на перший погляд історія, насправді відображає реалії життя української родини. Тут відображено все: війна, емоції дітей, пошук правди і добра, яке, врешті-решт, перемагає, і голова родини повертається до своїх дітей.

Режисером-постановником дійства стала очільниця ГО «Освітній культурно-мистецький центр «Аеліта» Олександра Ткаченко. Традиційно кілька років вона створює оригінальні постановки за мотивами творів відомих авторів та презентує на новорічні та різдвяні свята. Усі прем’єри та покази завжди були та є благодійними. Цьогоріч вхід на виставу – за донат для потреб ЗСУ. Для захисників збирають кошти на квадрокоптер Mavic-3.

«Прем’єра особисто для мене пройшла дуже емоційно. Я хвилювалася за те, як пройде перший показ вистави, за те, щоб не було повітряних тривог, відключення світла, за учасників постановки, адже багато хто вийшов на сцену вперше. Але я була впевнена в тому, що всі будуть працювати на сто відсотків, адже усі актори дуже перейнялися сюжетом казки, і дуже хотіли принести глядачам добро , позитив, який несе ця казка», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR Олександра Ткаченко.

Гра акторів та те, як вони прожили усі чутливі моменти вистави, викликали у глядачів посмішки та сльози. Олександра Ткаченко зазначила, що коли писала сценарій за мотивами твору Івана Малковича «Золотий павучок» та додавала свою сюжетну лінію, наближену до українських реалій, то теж не стримувала сліз.

«Коли писала сценарій, то в мене виступали сльози, але під час репетицій трішечки по-іншому сприймався цей сценарій. Для мене було дуже важливо викликати у глядачів різні емоції: не лише розваги та позитив. Ми намагалися тонко і обережно говорити про те, що відбувається зараз , про ті почуття, які зараз є у людей. Думаю, всі погодяться, що цього року різдвяні та новорічні свята в українців пройшли не в тому настрої та атмосфері, як це було раніше. Це інше Різдво, інший Новий рік. Я впевнена, що 2023 рік має бути роком перемоги і у нас з’являться інші емоції, про які ми всі мріємо», - зазначила Олександра Ткаченко.

Команда акторів, яка долучилася до постановки, цьогоріч була надзвичайно потужною: актори театру ім. М. Кропивницького, вокалісти і музиканти, театральна студія «Авангард» Інни Дорошенко, народний вокальний ансамбль "Антарес" та зразковий хореографічний колектив "Аеліта". Загалом на сцену вийшли близько 60 учасників. Глядачі після прем’єрного показу вдячно аплодували їм протягом кількох хвилин.

«Усі молодці, постановка створена дуже добре. І тема сучасна, болюча для нас усіх. Протягом вистави я двічі розчулилася до сліз. Найбільш емоційний момент у виставі- коли батько родини повернувся з війни. Я бажаю усім нашим хлопцям та дівчатам повернутися живими додому», - поділилася враженнями гостя заходу Зоя Петрівна.

«Дуже сподобалася казка, враження чудове, усі актори та організатори дуже добре попрацювали. Сподобалося і дорослим, і дітям. Звісно, момент з піснею про війну був найбільш чутливим для мене, і, ймовірно, для усіх глядачів. Я бажаю перемоги Україні та нашим захисниками. Ми підтримуємо їх, чим можемо», - каже гостя прем’єри Анастасія Зінова.

Показ казки «Золотий павучок» можна переглянути завтра, 6 січня, о 16:00. Вартість дитячого квитка – 100 гривень, дорослого – 200 гривень.

Оплатити можна за посиланнямMono-банка:  На картку: 5375 4112 0379 9551.

Важливо: в призначенні вказуйте прізвище та ім’я відвідувачів заходу та дату і час, коли збираєтесь прийти.

Також придбати квиток можна буде в Ляльковому театрі у Ксенії Гапончук   6.01 перед виставою, або завчасно в Кропхабі (вул. Преображенська 2 з 9:00-15:00).

Переглядiв: 2178