У Кропивницькому покажуть документальний фільм про життя українських журналістів в окупації

04.06.2023 16:55

У Кропивницькому покажуть документальний фільм "Ціна правди" про життя українських журналістів в окупації 6 червня. Фільм - результат роботи журналістів редакції “Слідство.Інфо” .  

Стрічка розповідає про життя українських журналістів, які під час війни опинилися в окупації та зазнали насилля з боку російських військових через свою роботу. 

“Ми працювали над цим розслідуванням близько пів року, поспілкувалися з понад 20 українськими журналістами, яких викрадали, допитували та яким погрожували. Попри окупацію, вони продовжували робити свою роботу і не йшли на співпрацю з ворогом. Вони - справжні герої”, - каже авторка фільму Яніна Корнієнко.

До фільму увійшли історії херсонського журналіста Олега Батурина, журналістки з Мелітополя Світлани Залізецької, київського журналіста Дмитра Хилюка та інших. Усі вони постраждали від рук росіян через те, що, попри складні обставини, намагалися розповідати правду про війну. У фільмі журналісти розповідають про методи, що використовують на окупованих територіях представники російського ФСБ, аби знищити професійну журналістику вже в перші тижні окупації. Тізер фільму: https://youtu.be/z9E7W0UJjP8 Подія у Facebook, щоб отримати нагадування: https://fb.me/e/2GRE47Yy6

Презентація фільму відбудеться у Креативному просторі “KOWO” 6 червня о 18.00. Вхід вільний. Організатор показу стрічки у Кропивницькому - “Медіабаза.Кропивницький”.

Проєкт з дослідження воєнних злочинів проти українських журналістів “Слідство.Інфо” втілило разом з мережею “Репортери без кордонів” (Франція) та “Інститут масової інформації” (Україна).

Переглядiв: 313