У Кропивницькому попрощалися з загиблими захисниками України (ФОТО)

16.06.2023 12:58
Фото з Фейсбук-сторінки міської ради
Фото з Фейсбук-сторінки міської ради

В обласному центрі відбулося прощання з трьома загиблими захисниками України - Ігорем Замоцьким, Денисом Катаєвим та Андрієм Лапою сьогодні, 16 червня. Про це повідомляє прес-служба міськради, інформує медіапортал DOZOR. 

У липні Ігорю Замоцькому мало би виповнитися 26 років. Народився і виріс у Кропивницькому, закінчив школу №26, Центральноукраїнський технічний університет. Із жовтня 2016 року служив у лавах військ спеціального призначення, бив російських терористів на сході України. З початку повномасштабного вторгнення продовжив захищати Батьківщину. У 2022 році удостоєний ордена “За мужність”, нагороджений медаллю “За військову службу Україні”. Старший оператор групи спеціального призначення Ігор Замоцький загинув 8 червня в районі Благодатного Донецької області. Без сина залишилася мати. Він завжди підтримував близьких ділом і словом, своєю щирою посмішкою. Дуже любив маму й турбувався про неї.

Цього ж дня на Донеччині обірвалося життя 29-річного протитанкіста, оператора легендарної “Стугни” Дениса Катаєва. Отримав освіту будівельника, пройшов строкову службу. Коли на українську землю прийшла велика війна, не зміг залишитися осторонь — у жовтні 2022 року приєднався до лав ЗСУ. Був світлою, доброю людиною з чудовим почуттям гумору, надійним другом, люблячим сином і братом.

Андрій Лапа народився у 1968 році в Кропивницькому, потім родина переїхала до Новосибірська. Строкову службу йому припало проходити у рідному місті, в бригаді повітряно-десантних військ. Тут і залишився. Працював будівельником. Був мобілізований, воював у складі мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на посаді стрільця-гранатометника. Загинув 5 червня неподалік селища Хромового Бахмутського району. В пам’яті всіх, хто його знав і любив, назавжди залишився щирим, добрим, люблячим чоловіком і батьком, вірним другом й надійним бойовим побратимом.

У вічну путь Героїв провели рідні, друзі, бойові побратими. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.  

Переглядiв: 2477