У Кропивницькому презентували благодійну виставу-реквієм «Тінь весни» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10.07.2022 15:01

В обласній філармонії відбулася презентація благодійної театралізовано-хореографічної вистави-реквієму «Тінь весни» вчора, 9 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Героями вистави стали вихованці народного хореографічного ансамблю «Світанок» та театру тіней «VISRIUM», а також заслужена діячка естрадного мистецтва Влада Пшебильська. За словами художнього керівника ансамблю «Світанок» Максима Печененка, готувалися до презентації протягом 6 тижнів.

«Я став автором ідеї та режисером. Далі звернувся до Єгора Похиленка та Владислава Кузьмича, який є режисером театру тіней, запропонував зробити кілька спільних номерів за участю театру та «Світанку». До вистави долучили практично усі номери ансамблю «Світанок». Загалом на сцену вийшло близько 80 учасників», - розповів Максим Печененко.

Стартувала вистава з номеру «Ми діти твої, Україно» - хореографічної сюїти, яку поставили після початку війни. У ній представлені кілька регіонів України – Закарпаття, Полісся, Буковина, центр України та інші.  Наступним номером була театралізовано-хореографічна замальовка «Україна в тривозі» - у ній брали участь театр тіней та вихованці «Світанку». Після цього вистава доповнилася номером під пісню «Сію тобі в очі», а також виступом Влади Пшебильської – заслуженої діячки естрадного мистецтва, яка жила і працювала до війни в Ірпені. Співачка виконала пісню «Вільна Україна». Учасники вистави-реквієму представили також номер під пісню «Ой, у лузі червона калина». Фінальним номером стала хореографічна замальовка «Світанковий млин».

«Головна мета цієї вистави –реквієму – не показати хід війни, не налякати людей, а навпаки- вселити віру у майбутнє. Для цього ми поставили «Світанковий млин» останнім номером. Адже ми – аграрна область, і наша найголовніша мета – посіяти зібрати урожай. Програма була побудована так, що вся ненависть до війни була на початку нашого дійства, а наприкінці ми показали віру у Збройні сили України та нашу перемогу», - поділився Максим Печененко.

За словами очільника «Світанку», виставу планують показувати у місті не одноразово – мета показу, як і цього разу, буде благодійною. Під час презентації вистави частина коштів з придбаного квитка піде на придбання канцтоварів для дітей, які приїхали з окупованих територій та будуть навчатися в Кропивницькому. Далі під час показу вистави планують збирати кошти на потреби ЗСУ.  

Переглядiв: 1473