У Кропивницькому презентували проект «Мова міста» (ФОТО)

19.04.2023 16:28

В обласному краєзнавчому музеї презентували новий проект «Мова міста», присвячений історії та архітектурі обласного центру. Про це повідомляється на сторінці закладу у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

За словами завідуючої відділом історії Валентини Пархомчук, цей проект покликаний розгадати та розповісти історію Кропивницького через особливості його архітектури, яка відображає душу, характер та унікальність нашого міста. Адже вивчення старовинної архітектури є важливим кроком у збереженні культурної спадщини та розумінні того, як ми розвивалися як спільнота.

«Мова міста» реалізується спільно з краєзнавцями та партнерами музею Володимиром Поліщуком, Юрієм Тютюшкіним та всіма зацікавленими особами, які поділяють нашу любов до міста та його архітектурної спадщини.

Куратор проекту, провідний науковий співробітник відділу історії Алла Забабуріна розповіла присутнім про особливості забудови Кропивницького, відомих архітекторів, унікальні споруди та їх історію створення на основі фотоматеріалів із фондів краєзнавчого музею з фотовиставки «Кропивницький: місто у просторі і часі». Також відбулася презентація різноманітної краєзнавчої літератури Володимира Поліщука з історії архітектури міста, зразки будівельних та облицювальних матеріалів зі старовинних будівель нашого регіону XIX - XX століть.

На подальших зустрічах планується ознайомлення з архітектурними стилями, які характеризують наше місто, дослідження різноманітних будівель, споруд, пам'яток та локацій, які є свідками історії.

Переглядiв: 595