У Кропивницькому презентували вінтажні різдвяні листівки з колекції місцевого краєзнавця

18.01.2023 12:04

В обласному центрі в бібліотеці Чижевського відбулась презентація вінтажних різдвяних листівок з приватної колекції кропивницького краєзнавця Юрія Тютюшкіна. Про це повідомляється на сторінці закладу у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«Зазначимо, що поштові картки, яким понад сто років, візуально відрізняються від сучасних і тому зачаровують своєю милою сентиментальністю і стариною. Тому учасники з цікавістю слухали завідувачку відділу мистецтв Світлану Ушакову, яка у своїй розповіді торкнулась історії європейської різдвяної листівки та символів, зображених на цих художніх мініатюрах. Так, вінок з гостролисту і гілочки омели, які зображували на поштівках, були не просто прикрасою будинку, а й оберегом родинного вогнища.  В кожній європейській країні - свої улюблені різдвяні образи: італійці малюють Піноккіо, німці зображують поросят, французи створюють фотоколажі усміхнених молодих людей, а в країнах Скандинавії полюбляють листок конюшини», - повідомляють у закладі.

Родзинкою зустрічі стали читання новорічних листів українських класиків –Тараса Шевченка, Михайла Коцюбинського, Марка Кропивницького, Івана Карпенка-Карого.

Переглядiв: 710