У Кропивницькому презентували виставки з нагоди Дня пам’яті захисників України (ФОТО)

29.08.2022 20:03

В обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Україна: полум’я війни 2014-2022» та пересувної виставки «Блокпост пам’яті» з нагоди Дня пам’яті захисників України сьогодні, 29 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, головними експонатами виставки «Блокпост пам’яті» є персональні речі загиблих в російсько-українській війні солдат з Кіровоградщини, особисті речі яких розміщені в ящиках від боєприпасів, які стали своєрідними вітринами.

Виставка «Україна: полум’я війни 2014-2022» висвітлює події російсько-української війни, що почалася з анексії Криму та продовжилася повномасштабним вторгненням 24 лютого цього року. Експозицію поділили на декілька комплексів та тем, серед яких: меморіальний комплекс бійців третього полку спецпризначення, заступника командира третього полку спецпризначення Сергія Сєнчева та інших загиблих Героїв. Крім цього, тут зосереджений комплекс, присвячений містам-героям України, містам незламних, військовим подіям на південному напрямку, а також трофеї, захоплені ЗСУ на полі битви на південному напрямку. Також тут є меморіальних комплекс Героїв-захисників Ольги та Тараса Мельстерів – молодого подружжя, яке загинуло у червні цього року на Сході України.

Усі бажаючі можуть переглянути виставки та замовити тематичну екскурсію за попереднім записом за номерами телефону: (0522) 24-19-62,  27-18-41.

Переглядiв: 1114