У Кропивницькому презентували виставку «Шлях мужності і відваги» від стрілецького батальйону Нацгвардії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23.03.2023 17:14

У Кропивницькому в креативному просторі «Пектораль» обласного центру народної творчості. Відбулося відкриття виставки стрілецького батальйону Національної гвардії України «Шлях мужності і відваги» сьогодні, 23 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Виставка презентована з нагоди Дня Національної гвардії України, який відзначають 26 березня. За словами директорки Кіровоградського обласного центру народної творчості Олени Могилко, до відкриття експозиції готувалися буквально два дні – адже усі необхідні матеріали для виставки оперативно підготувалися ініціаторами заходу.

«З ініціативою щодо виставки до нас звернулися військовослужбовці стрілецького батальйону Нацгвардії два дні тому. Вони запропонували презентувати у нас виставку, яка показує життя військовослужбовців під час виконання бойових завдань безпосередньо в зоні проведення бойових дій. Ми надихнулися цією ідеєю, і найменше, що ми могли зробити для них – погодитися. Тим паче, що виставка представлена напередодні Дня національної гвардії України. Тож цією виставкою ми дякуємо їх, шануємо їхні подвиги, мужність», – розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR заступниця директора Кіровоградського обласного центру народної творчості Олена Могилко.

Серед представлених експонатів – не лише світлини із зони бойових дій. Під час спілкування з нацгвардійцями було прийнято спільне рішення: поділитися з кропивничанами також малюнками дітей, світлинами з цивільного життя військових, а також представити спорядження, форму і навіть сухпайки, які споживають захисники, коли рятують Україну від російських окупантів.

«Ми вирішили зробити комплексний захід для того, щоб показати життя та діяльність наших військовослужбовців з кількох сторін. Наприклад, показати їх у цивільному житті, коли вони з родинами, у вишиванках, життя поза службою, елементи їхнього екіпірування, нагороди, яких дуже багато. Ми показуємо обереги, поробки, листи та малюнки від дітей», - каже Олена Могилко.

Серед перших відвідувачів виставки була студентська молодь. Під час перегляду експозиції вдалося знайти істину: такі заходи є одним із багатьох способів сказати захисникам слова вдячності. А ще виставка мотивує ще більше допомагати Україні у її боротьбі за перемогу.

«У нас сьогодні було багато молодих людей. Під час спілкування ми дійшли висновку, що ця виставка надихає на те, щоб ще більше допомагати військовим, ще більше допомагати своїй країні. Наш сьогоднішній захід – один із способів сказати «Дякую» військовим за кожен наш день, за те, що ми маємо можливість прокидатися, йти на роботу, робити виставки, посміхатися та радіти весняному сонцю і що ми маємо можливість просто сьогодні жити», - резюмувала Олена Могилко.

Переглянути виставку можна буде у креативному просторі «Пектораль» обласного центру народної творчості до 27 березня. Час роботи закладу – з 9:00 до 16:00.

Переглядiв: 1060