У Кропивницькому пройшов обласний благодійний легкоатлетичний чемпіонат (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.07.2022 17:00

У Кропивницькому на стадіоні «Зірка» пройшов благодійний відкритий чемпіонат області з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та вадами розумового і фізичного розвитку сьогодні, 12 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, цей захід став черговим благодійним турніром на підтримку ЗСУ. На стадіоні встановили скриньку, до якої кожен з гостей чемпіонату мав можливість кинути бажану суму.

До участі у турнірі долучилися легкоатлети з Кіровоградської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Полтавської, Миколаївської та Черкаської областей. Стартували змагання з урочистого параду відкриття, до якого долучилися гості заходу: представники спортивної спільноти Кіровоградщини та титуловані спортсмени:

«Зараз в Україні війна, але спортивне життя не зупиняється. Спортсмени та тренери працюють на своєму фронті, відстоюють інтереси свого міста, області і України. У деяких видах спорту проходять змагання, і в них беруть участь наші спортсмени: олімпійці та паралімпійці. Так вийшло, що проходять в Україні навчально-тренувальні збори, а змагань нема. Сама спортивна діяльність без змагань не має сенсу. До мене звернулися представники інших областей з проханням провести турнір. У цих змаганнях беруть участь члени збірної команди України, але, на жаль, у них немає можливості стартувати. У Кропивницькому один з кращих стадіонів, є можливість приймати змагання. Тому ми вирішили провести цей благодійний чемпіонат, щоб спортсмени згадали про бойовий та змагальний дух», - розповів заслужений тренер України Олег Соколовський.

Крім цього, ці змагання є проміжним етапом підготовки до Всеукраїнських змагань,  чемпіонатів Європи і світу, адже  2023 рік буде ліцензійним до літніх Паралімпійських ігор-2024, які  пройдуть у Парижі.

«Цей час, дійсно, тяжкий. І нам, легкоатлетам, не вистачає стартів. В Україні знищили вже багато спортивних баз. Але сьогоднішні змагання – шанс підбадьорити молодь і підтягнути свої результати, оскільки вже наступного року чемпіонат Світу. А ще радує, що ми маємо змогу підтримати Збройні сили України під час турніру», - зазначив спортсмен з Дніпра Владислав Загребельний.

Легкоатлети змагалися  у штовханні ядра, метанні диску, бігу на 100, 200 та 400 метрів.  

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1483