У Кропивницькому провели оперативне лікування гіпертрофічної кардіоміопатії за методикою італійського кардіохірурга (ФОТОФАКТ)

28.12.2022 13:52

В обласному кардіологічному центрі провели оперативне лікування гіпертрофічної кардіоміопатії за методикою італійського кардіохірурга, профессора Паоло Феррацці. Про це йдеться на офіційній сторінці медзакладу у Фейсбук, повідомляє медіапортал DOZOR.

Так операцію провели у рамках програми  "Запобігання раптової серцевої смерті". Пацієнту 49 років. Оперативне лікування виконали сумісно з ведучим фахівцем в цій проблематиці, замісником директора Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова АМН України, професором Костянтином Руденком. Хворий продовжує реабілітацію в післяопераційному періоді, стан покращується та почуває себе задовільно стосовно післяопераційного періода.

Довідково:  

Hypertrophic cardiomyopathy) ГКМП — ураження міокарду, хвороба, при якій відбувається його гіпертрофія (потовщення стінки) без будь-яких причин. Зустрічається з частотою близько 1:500 осіб. Захворюваність у чоловіків і жінок приблизно рівна. Страждають люди різного віку. Захворювання міокарда, яке найчастіше є генетично детермінованим (мутація гену, що кодує один з білків серцевого саркомеру), і характеризується потовщенням стінки лівого шлуночка, яке не можна пояснити виключно його патологічним навантаженням. З огляду на короткий опис патології, вона є дуже небеспечною, та генетично нею можуть страждати цілі сім'ї.

Переглядiв: 1161