У Кропивницькому районі запровадили карантин через африканську чуму свиней

22.06.2022 14:41

У зв'язку з випадком захворювання на африканську чуму свиней в с.Івано-Благодатне Кропивницького району встановили 40-денний карантин в зоні захисту, до якої також увійшли села Шостаківка, Українка, Овсяниківка, Грузьке, Шевченкове, Миколаївка та Карлюгівка. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Так, випадок африканської чуми свиней зафіксували в особистому підсобному господарстві в с. Івано-Благодатне Кропивницького району.

Згідно з планом заходів щодо локалізації та ліквідації АЧС,  при в’їзді до с. Івано-Благодатне встановлено карантинний пост з попереджувальними знаками. Також фахівці забезпечили  цілодобове чергування на посту із залученням представників ветеринарної медицини та Національної поліції.

На посту облаштували дезбарʼєр при вʼїзді-виїзді на територію населеного пункту, проводиться дезінфекційна обробка транспортних засобів. Наразі проводиться облік свинопоголів’я в зонах захисту та спостереження. Власників свиней попереджають про заборону продажу, переміщення, вигульного (вільного) утримання й безконтрольного забою свиней та про відповідальність за порушення цих вимог. Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо заходів з профілактики африканської чуми свиней та дотримання правил біобезпеки при утриманні свинопоголів’я. 

Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1276