У Кропивницькому урочисто підняли Олімпійський прапор

19.01.2024 14:37

У Кропивницькому на території ковзанки що у дендропарку,  відбулася урочиста церемонія підняття Олімпійського прапора сьогодні, 19 січня. Про це повідомляє прес-служба міської ради, інформує медіапортал DOZOR. 

Всеукраїнська церемонія «Свято Олімпійського прапора» - це традиційний спортивно-видовищний захід з нагоди відкриття чергових Олімпійських ігор. А саме з 19 січня по 01 лютого в провінції Канвондо, Республіка Корея проходитимуть IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Впродовж 14 днів понад 1900 спортсменів із 80 країн світу віком від 15 до 18 років розіграють 81 комплект нагород. Попри непросту ситуацію в Україні наша Національна юнацька збірна представлена на змаганнях 44 спортсменами, які виступатимуть у 12 із 15 спортивних дисциплін програми Ігор.

Національну юнацьку збірну підтримала і кропивницька спільнота — тренери зі своїми вихованцями.Зважаючи на місце проведення церемонії, символічне підняття Олімпійського прапора відбулось відповідно - ковзанярі провезли його льодовою ареною. Програму свята продовжили фізкультурно-спортивні оздоровчі активності і всі учасники мали можливість долучитися до них. А на згадку про цей день юні спортсмени отримали сувеніри від обласного відділення НОК.  

Переглядiв: 348