У Кропивницькому в дендропарку фундація «Мрія» провела захід для дітей захисників (ФОТОРЕПОРТАЖ)

31.05.2023 13:34

У Кропивницькому в дендропарку відбувся розважальний захід для дітей загиблих та полонених військовослужбовців вчора, 30 травня. Ініціатором заходу стала Благодійна організація «Українська фундація «Мрія», регіональне відділення якої запрацювало в обласному центрі. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, «Мрія» - благодійна організація, яку створила парамедик Юлія Паєвська, більш відома українцям та усьому світу як Тайра. Юлія Паєвська надавала допомогу сотням військовим і цивільним. Під час несення служби у Маріуполі у березні минулого року вона потрапила у полон російських окупантів. Після визволення Тайра вирішила створити потужну волонтерську організацію, яка опікуватиметься родинами загиблих захисників і рідними військовополонених.

«Після того, як Тайру звільнили з полону окупантів, у неї з’явилася мрія – створити фонд, який надаватиме всебічну підтримку родинам героїв-захисників. Ми говоримо про тих героїв, які загинули, є безвісти зниклими, або перебувають у полоні. Також фонд опікується і родинами цивільних бранців. «Мрія» працює близько півроку в Києві. Потім виникла ідея відкрити перше регіональне представництво саме у Кропивницькому. Зараз відкрито вже 6 представництв і ця робота триває. Ми захотіли поспілкуватися офлайн з родинами наших захисників. А Міжнародний день захисту дітей – чудовий привід для знайомства. Дітям, які втратили найрідніших, дуже бракує живого спілкування, турботи і позитивних емоцій», - зазначає керівниця регіонального відділення Благодійної організації Українська фундація «Мрія» Марина Юденко.

Розважальна програма для дітей тривала дві години. Організатори потурбувались про цікаві заходи для розваг і розвитку дітей: на локаціях дендропарку проводилися майстер-класи, працювали майстри з аквагриму. Аніматори дарували дітям позитивні емоції, залучаючи до участі в конкурсах. Доповнили свято символічні подарунки, частування піцею і солодощами.

Марина Юденко наголошує, що Благодійна організація «Українська фундація «Мрія» планує всебічно підтримувати рідних українських захисників. І насамперед ідеться про налагодження комунікації з цими родинами.

«Наше регіональне представництво запрацювало відносно недавно, тож поки не всім про нас відомо. Але можу сказати, що у межах роботи фонду ми маємо змогу реально допомагати та надавати підтримку. Наприклад, зараз у нас стартує акція «Літо без війни». Завдяки нашим партнерам і небайдужим українцям, маємо можливість подарувати дітям загиблих героїв відпочинок у супроводі дорослих в країнах Європи або Карпатах. Це можливість отримати емоційну підзарядку, відновитися фізично і психологічно. Ми працюємо над тим, щоб діти з Кіровоградщини стали учасниками цієї акції. Другий крок –налагодити  співпрацю з іншими благодійними та волонтерськими організаціями. Це важливо, адже таким чином ми спільно зможемо комплексно надавати підтримку родинам. Ми шукаємо меценатів та спонсорів, які допомагатимуть нашому фонду дбати про найбільш вразливих – дітей, які втратили на війні батьків», - зазначила керівниця регіонального відділення БО «Українська фундація «Мрія».

Рідні захисників-Героїв, які відвідали захід з дітьми, поділилися своїми враженнями з медіапорталом DOZOR.

«Я прийшла на цей захід з двома своїми дітьми. У жовтні минулого року мій чоловік і батько дітей загинув на війні. Уся наша родина дуже складно переживає цю втрату. Але для того, щоб хоч якось цей стан здолати, я дуже багато часу присвячую роботі – працюю в обласному кардіодиспансері. З фондом «Мрія» ми вже добре знайомі. Раніше до нас приїжджала письменниця Татуся Бо. Ми вдячні за підтримку і такі заходи», - каже гостя заходу Тетяна.

«Буквально випадково підписалася на телеграм-канал цієї благодійної організації. Побачила, що у Кропивницькому будуть проводити захід для діток. І нам стало цікаво, тому вирішили прийти з сином. Мій чоловік – загинув у зоні бойових дій, а 13-річний син складно переживає це, але вдається відволікти його увагою, подібними заходами.  Сьогоднішній вечір нам дуже сподобався, і ці заходи дуже важливі,  адже надзвичайно приємно бачити усміхнені обличчя дітей. Наші чоловіки загинули за те, щоб ми тут жили спокійно, щоб наші діти ходили спокійно і посміхалися. Тому подібні дитячі заходи потрібні для того, щоб малеча отримувала позитив», - каже гостя заходу Ольга.

Довідково:

Юлія Георгіївна Паєвська (псевдо: «Тайра», «Габрієл»; нар. 19 грудня 1968Київ) — українська військовослужбовиця, парамедик, волонтерка та доброволиця; командирка підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го війського мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнерка, президентка федерації айкідо «Мутокукай-Україна».

Детальніше про «Благодійну організацію – «Українська фундація «Мрія» можна дізнатися на сторінках у соцмережі Фейсбук: https://www.facebook.com/mriya.foundation, https://www.facebook.com/profile.php?id=100092731576183

Переглядiв: 1499