У Кропивницькому в новому навчальному році до перших класів підуть 2100 школярів

27.04.2023 18:47

До шкіл обласного центру в новому навчальному році підуть 2100 першокласників. Про це повідомляє прес-служба міської ради, інформує медіапортал DOZOR.

Прийом заяв від батьків майбутніх першачків завершується 30 травня у школах на територіях їхнього обслуговування, тобто розташованих в мікрорайонах, де проживають діти. Але інколи батьки обирають школу в іншій частині міста, бо в ній навчаються старші діти з родини, або ж у школі іншого мікрорайону є вільні місця. Тоді таку дитину зарахують до першого класу в цей заклад. Якщо вільних місць мало, то зарахування відбудеться за методом жеребкування. У такому випадку заяву треба подати з 01 по 15 червня, зазначає очільниця управління освіти.

Наказ про зарахування дітей у перший клас, чиї заяви подали до 30 травня, буде оприлюднено на сайтах шкіл 01 червня.

- Крім того, управління освіти зараз працює над формуванням майбутньої мережі десятих класів. Таких класів плануємо відкрити понад пів сотні у 16 ліцеях міста, які працюють за різними напрямками: суспільно-гуманітарним, природничо-математичним, військовим, художньо естетичним, технологічним, стем-напрямок. Дев’ятикласники мають обрати для себе профіль навчання. Для цього ми провели профорієнтаційні заходи. Очікуємо, що частина учнів підуть в заклади професійно-технічної освіти, в коледжі. Тому орієнтовно до десятих класів з 2500 дев’ятикласників підуть вчитися півтори тисячі учнів, - повідомила Лариса Костенко.

Переглядiв: 728