У Кропивницькому відкрилася експозиція світлин, присвячена зимовому місту (ФОТО)

15.12.2022 18:10

У Кропивницькому в туристично-інформаційному центрі  (вул.Гоголя, 91/46) з нагоди новорічних свят відкрилася фотовиставка, присвячена зимовому святковому місту. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Експозиція представлена 9 світлинами фотокореспондента медіапорталу DOZOR Олексія Каприці та фотографки Мирослави Липи.  Фактично усі фото виконані до війни – тоді, коли святкова атмосфера панувала на кожному кроці зимовим Кропивницьким. Наразі світлини є спогадом про мирне життя та відчуття свята.

«На виставці представлені 7 моїх світлин. Всі ці фотографії я робив для фоторепортажів та підбірок стріт-світлин для медіапорталу DOZOR. Шість світлин, представлені в експозиції, зроблені ще до повномасштабного вторгнення росії, взимку 2022 року. Лише одна фотографія, де зображена горобина на Набережній міста, створена вже під час війни. Мені приємно, що фотографії роздруковані у великому форматі, адже саме роздруковані світлини сприймаються краще, ніж під час перегляду у соцмережах, наприклад. А зараз кожен гість зможе побачити усі деталі, які відображені на фото. Думаю, виставка буде цікавою як містянам, так і гостям Кропивницького, які знайшли прихисток в нашому місті»,  - розповів фотокореспондент Олексій Каприця.  

«Ці світлини зроблені у 2021 році під час зимової прогулянки. Тоді ми меланкували. Зібралися дітлахи, знайомі, усі, хто відгукнувся у соцмережах чи особисто. Пам’ятаю, що ми одягнули елементи українського народного вбрання. Я в цей час фотографувала дітей. Для цьогорічної виставки я обрала саме ці світлини, адже ці фото – спогад про часи без війни, а ще вони актуальні зараз під час свят. Діти – це те, що створює приємні емоції, діти надихають, заради них ми плануємо своє майбутнє, заради них ми живемо і боремося за майбутнє України», - зазначила Мирослава Липа.

Крім цього, у туристично – інформаційному центрі облаштували і резиденцію святого Миколая, до якого вже сьогодні почала приходити малеча, аби розповісти вірш чи виконати пісню та отримати солодощі. Резиденція працюватиме до 19 грудня.

Переглядiв: 743