У Кропивницькому відкрилася виставка робіт Андрія Надєждіна (ФОТО)

19.06.2023 14:51

В обласному центрі в Музеї мистецтв відбулося відкриття виставки картин художника Андрія Надєждіна, який помер минулого року. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Довідково:

Надєждін Андрій Михайлович (19 червня 1963 року, м. Запоріжжя – 19 жовтня 2022 року, м. Кропивницький) – живописець, графік, мистецтвознавець, Заслужений художник України, лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінаціях «новітні спрямування» та «мистецтвознавство та історія мистецтв», лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.

Працював художником Художньо-виробничого комбінату Кіровоградської обласної організації Спілки художників України, викладачем Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркін, провідним науковим співробітником художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна.

Його твори зберігаються в Національному художньому музеї України, Дирекції виставок Міністерства культури України та Дирекції виставок Національної Спілки художників України в Києві, Музеї мистецтв, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, літературно-меморіальному музеї І.К.Карпенка-Карого в Кропивницькому, меморіальному музеї В.Івасюка в Чернівцях, Історичному музеї міста Кам’янське Дніпропетровської області, приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Переглядiв: 880